Fico: Smer má ambície vyhrať voľby do regionálnej samosprávy v PSK

11.10.2005 Prešov

Prešov 11. októbra (TASR) - Strana Smer-sociálna demokracia má podľa jej predsedu Roberta Fica ambície vyhrať voľby na predsedu Prešovského samosprávneho kra...
Prešov 11. októbra (TASR) - Strana Smer-sociálna demokracia má podľa jej predsedu Roberta Fica ambície vyhrať voľby na predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a získať väčšinu v regionálnom parlamente.

Ako uviedol Fico na dnešnej tlačovej konferencii v Prešove, význam vyšších územných celkov sa bude neustále zvyšovať a PSK bude mať napríklad 50 krát väčší rozpočet, ako bol v končiacom sa prvom volebnom období.
Kandidátom Smeru na predsedu PSK je jeho súčasný predseda Peter Chudík, ktorý nie je členom strany. Podľa Fica sa pre neho rozhodli preto, lebo stál pri zrode VÚC a už má skúsenosti z jedného funkčného obdobia.
K zámeru podpredsedu PSK Rudolfa Horvátha (Smer) kandidovať na predsedu ako nezávislý Fico uviedol, že strana to nebude rešpektovať. Vyhlásil, že ak chce niekto kandidovať ako nezávislý a mimo rozhodnutia straníckych orgánov, mal by sa vzdať členstva v strane.
Fico je na trojdňovom poslaneckom výjazde v Prešovskom kraji. Po prvých stretnutiach s voličmi vyjadril obavy z nízkej účasti na voľbách do VÚC a z toho, že v takom prípade by ich výsledky neboli reprezentatívne.
 

Vyberte región

mark